Budi muškarac

4. konferencija
katoličkih muškaraca

Prijavite se do do 15. travnja i podignite svoju duhovnost na višu razinu te otkrijte kako još bliže nasljedovati Krista, najsavršenijeg muškarca, Onoga koji je ispunio svoje poslanje na zemlji u potpunosti.

„Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!” (Mt 5,8)

O konferenciji

Draga braćo, nakon prve dvije uspješne konferencije “Budi muškarac” koje smo organizirali online 2020. i 2021. godine, i jedne konferencije koja se održala uživo (u pravome smislu te riječi) 2022. godine, organiziramo 4. konferenciju katoličkih muškaraca koja će se održati 29. i 30. travnja 2023. godine u Pastoralnom centru u Lovranu.

I ove ćemo godine okupiti velik broj govornika koji će se dotaknuti svih mogućih tema koje mogu zanimati jednoga katoličkog muškarca, a to su: duhovna formacija, duhovni boj, razlučivanje životnog poziva, predbračna i bračna čistoća, ljubav i poštovanje u vezi i braku, odgoj djece, liderstvo i poduzetništvo, tjelovježba i još mnoge druge…

Neki od ovogodišnjih govornika su: Rafael Dropulić, p. Mate Kolak, Bartol Pešorda, Krunoslav Puškar, Ivan Radoš, Fran Petar Reizl, Niko Rončević, vlč. Ivan Seletković, Zvonimir Žulj i drugi…

Svaki od govornika dat će svoj doprinos geslu konferencije koje glasi: „Blago čistima srcem: oni će Boga gledati!” (Mt 5, 8)

Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 350 kn (47 eura) do kraja veljače, nakon čega će iznositi 450 kn (60 eura). U kotizaciju su uključena izlaganja, pauze za kavu, hrana i smještaj. Kotizaciju možete uplatiti preko sljedećeg IBAN-a: HR4823400091110698253. SWIFT CODE (za uplate iz inozemstva): PBZGHR2X. Vlasnik računa: Udruga „Hrvatska za Život“. Opis uplate: donacija za MB konferenciju.

Nakon uplate, potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail muzevnibudite@gmail.com, čime potvrđujete svoju prijavu.

Prijave traju do 15. travnja ili do popunjenja mjesta.

Govornici

Rafael Dropulić

Biografija

Rodom iz Ploča seli u Zagreb s 14 godina. Sa 17 kreće u potragu za istinom koja ga je nakon nekoliko nevjerojatnih godina traganja, istraživanja i propitkivanja, zahvaljujući Božjoj milosti, dovela do Isusa Krista, jednoga i jedinoga, pravoga i živoga Boga. Danas sretno oženjen suprugom Marinom s kojom ima predivnu kćerku Juliju i maloga Antu na nebu. Zaposlen je u Gradskom uredu za gospodarstvo Grada Zagreba, vanjski suradnik na LaudatoTV, voditelj emisije Blagoslovljen tek, a ponekad i pjevač. Voli prirodu i društvo, dobru glazbu, film i knjigu, a iznad svega Boga i familiju.

Bartol Pešorda

Biografija

Bartol Pešorda je običan i mali čovjek iz naroda koji računa s velikim i jakim Bogom. Ima osmero djece i sedmero unučadi. Voditelj je Doma molitve u Slavonskom Brodu.

Zvonimir Žulj

Biografija

Zvonimir Žulj rođen je 31.10.1994. u Osijeku. Završio je Filozofski fakultet u rodnom gradu i trenutno je djelatnik Laudato televizije. Bavi se čitanjem knjiga i tjelovježbom te govori 3 strana jezika. Posebno voli filmske klasike, a najdraži svetac mu je don Bosco.

Ivan Radoš

Biografija

Muž Katarinin i otac kćeri Mije i Dive te sinova Marina, Andrije i Tome. Rođen 1979. u Tomislavgradu, a od 1993. živi u Zagrebu (a gdje drugdje žive Duvnjaci ako nisu u Münchenu na fasadi). Gospodin Isus Krist je 2012. godine slomio njegovu tvrdu šiju i snažno ga privukao sebi pa jedino za čim Ivan od svoje 33. godine čezne jest prebivati u Isusovu Srcu zauvijek. U tome ga vodi, krijepi, tješi, odgaja i ljubi nebeska Majka Marija s kojom Ivan i njegova obitelj svaku večer u obiteljskoj molitvi krunice ulaze u Isusovo Srce i tamo crpe snagu i blagoslov za radosno življenje.

fr. Mate Kolak

Biografija

Fr. Mate Kolak, pavlin, kršten je u Zagrebu 21. veljače 1987., ima dvije sestre, brata i polubrata. Nakon završene Nadbiskupske klasične gimnazije odlazi u novicijat u Poljskoj, nakon kojeg započinje filozofsko-teološki studij u Rimu na Papinskom Sveučilištu sv. Tome Akvinskog – Angelicum. Na đakonskoj godini upisuje postdiplomski studij iz područja biblijskih znanosti na Papinskom biblijskom institutu – Biblicum, gdje je trenutno i doktorand (tema: narativna analiza prostora u Lukinom evanđelju). Od 2008 aktivno se bavi ignacijanskim duhovnim vježbama (program Injigo), a od 2017. voditelj je evangelizacijskog apostolata „Pod Smokvom“ te duhovnik ženske molitvene zajednice „Košute“. Trenutno obavlja funkciju samostanskog priora u Sv. Petru u Šumi, gdje je i župnik dvaju malih, ali pobožnih istarskih župa i predaje kao pozvani predavač na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove na Jordanovcu, kao i na Pastoralnom institutu u Rijeci.

Krunoslav Puškar

Biografija

Krunoslav Puškar diplomirani je anglist i germanist te doktor znanosti iz područja lingvistike. Ponosan je Prigorac koji živi i djeluje u rodnim Križevcima. Nakon obraćenja 2010. godine i dubokog iskustva živoga Boga, sve svoje talente i planove predaje u Božje ruke. Ujesen 2016. godine uključuje se u apostolat za život, a 2018. postaje regionalnim voditeljem inicijative „40 dana za život” i članom udruge „Hrvatska za Život”. Krajem 2018. godine također pokreće projekt „Muževni budite”, a od rujna 2019. uređuje istoimeni portal. Od 2020. godine uređuje tromjesečnik „Pohod”, prvi hrvatski pro-life časopis. Od jeseni 2022. postaje voditeljem bratstva „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”, koje organizira javnu molitvu krunice na glavnom zagrebačkom Trgu. U slobodno se vrijeme bavi istraživanjem i pisanjem znanstvenih radova i knjiga o kajkavštini i jeziku općenito, čitanjem, prevođenjem i izdavaštvom. Sretno je oženjen za suprugu Mateju s kojom ima kćer Stefaniju.

Vlč. Ivan Seletković

Biografija

Vlč. Ivan Seletković rođen je u Rijeci 7. prosinca 1995. Srednjoškolsko obrazovanje završava u Medicinskoj školi u Rijeci, nakon koje upisuje filozofsko-teološki studij na Teologiji u Rijeci – područnom studiju KBF-a Sveučilišta u Zagrebu. Na posljednjoj godini studija, kao svećenički kandidat Riječke nadbiskupije, ulazi u Bogoslovno sjemenište „Ivan Pavao II.“ u Rijeci gdje započinje svoju svećeničku formaciju. Diplomirao je na temu “Izazovi i perspektive karizmatskog pokreta u pastoralu danas”. Za svećenika je zaređen 7. svibnja 2022. Trenutno vrši službu povjerenika za mlade Riječke nadbiskupije, pastoralni suradnik župa na Cerniku, Kukuljanovu i Škrljevu, te je dušebrižnik za samostan časnih sestara Družbe Presvetog Srca Isusova na Pomeriju.

Fran Reizl

Biografija

Fran Reizl suprug je i otac dvoje, tj. troje djece zbog djeteta u dolasku. Osnivač je brenda Reizl, čija je misija stvaranje zdravih snackova sa zelenim učinkom na okoliš, poput korištenja kompostabilnih ambalaža, po čemu je brend prvi takav u ovom dijelu Europe. Po struci je dizajner vizualnih komunikacija i do 2022. godine bio je voditelj kreativnog odjela u Vrsna Chocolates. U slobodno vrijeme bavi se nogometom, obiteljskom genealogijom te kolekcionarstvom portreta hrvatskog plemstva.

Luka Mlinarić

Biografija

Luka Mlinarić rođen je 1993. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. Od kolovoza 2019. ima čast biti suprug predivnoj ženi Ani, s kojom ima sina Tomu (1,5 g.) i dijete čije rođenje radosno očekuju.

Po struci diplomirani pravnik, zaposlen kao vježbenik u odvjetničkom uredu. Koliko-toliko aktivan u civilnom društvu. Sudjelovao u organizaciji i provedbi dviju referendumskih inicijativa za promjenu
izbornog sustava, Hodu za život, zagovaranju neradne nedjelje, borbi protiv Istanbulske konvencije i dr.

Voli dobru knjigu i dobro pivo, posebno to dvoje u kombinaciji, društvene igre, pogledati napeti triler, poslušati dobar stari rock. Da ima slobodnog vremena, svakako bi se bavio sportom.

Unazad nekoliko godina intenzivno promišlja o nužnosti i važnosti snažnijeg povezivanja i udruživanja muškaraca u Crkvi te je u suradnji s drugim muškarcima te po nadahnuću i vodstvu Duha Svetoga
jedna takva zajednica osnovana i u njegovoj župi u zagrebačkoj Dubravi.