Budi muškarac

3. konferencija
katoličkih muškaraca

Prijavite se do do 15. lipnja i podignite svoju duhovnost na višu razinu te otkrijte kako još bliže nasljedovati Krista, najsavršenijeg muškarca, Onoga koji je ispunio svoje poslanje na zemlji u potpunosti.

O konferenciji

Draga braćo, nakon prve dvije uspješne konferencije “Budi muškarac” koje smo organizirali online 2020. i 2021. godine, ove ćemo godine organizirati treću konferenciju koja će se održati uživo (u pravome smislu te riječi), u zagrebačkom hotelu “International”, 17. i 18. lipnja.

3. konferencija koja će se održati od 17. do 18. lipnja 2022. godine sadržavat će tako više tema u kojima će svaki katolički muškarac naći nešto za sebe. I ove ćemo godine okupiti velik broj govornika koji će se dotaknuti svih mogućih tema koje mogu zanimati jednoga katoličkog muškarca, a to su: duhovna formacija, duhovni boj, razlučivanje životnog poziva, predbračna i bračna čistoća, ljubav i poštovanje u vezi i braku, odgoj djece, liderstvo i poduzetništvo, tjelovježba i još mnoge druge…

Prijavite se do 15. lipnja i podignite svoju duhovnost na višu razinu te otkrijte kako još bliže nasljedovati Krista, najsavršenijeg muškarca, Onoga koji je ispunio svoje poslanje na zemlji u potpunosti.

Govornici

fra Mario Berišić

Biografija

Rođen sam 11. rujna 1995. godine. Član sam Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića. Na 4. sam godini bogoslovije. Trenutno studiram teologiju na Jordanovcu u Zagrebu.

pater Stjepan Ivan Horvat

Biografija

Rođen sam u Vinkovcima 7. kolovoza 1983. U samostan Misionara Krvi Kristove ušao sam s 23 godine, 2006. godine. Prije ulaska u samostan živio sam mladenačkim životom, provodio vrijeme navijajući na nogometnim utakmicama. Danas sam odgojitelj bogoslova u samostanu već dvije godine. Ono što obilježava moj svećenički rad je evangelizacija. Kako je moto utemeljitelja reda, sv. Gašpara del Bufala, „Ići tamo gdje nitko ne želi”, tako je i moja misija prepoznavati mjesta i situacije u kojima Crkva ne djeluje dovoljno i angažirati se.

Franjo Adanić

Biografija

Imam 40 godina. Prije svega sam ljubljeni sin Oca nebeskog, a onda muž predivne žene Željke i otac devetero djece (jedno nas dijete, naš sin Bernard, već čeka na nebu). Radim u školi kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture, a u slobodno sam vrijeme doma sa ženom i djecom. U zadnje sam vrijeme počeo uzgajati životinje i povrće. Član sam obiteljske Marijine molitvene zajednice. Živim u predgrađu Zagreba. Volim Isusa, volim i radujem se životu.

dr. sc. Darko Andročec

Biografija

Ja sam Darko Andročec iz Preloga. Prije svega sam ljubljeno dijete Božje koje osjeća veliku zahvalnost nebeskome Ocu zbog obilja milosti i blagoslova. Sretno oženjen suprug, u kršćanskom sam braku s najboljom ženom na svijetu, Majom, već 14 godina. Otac sam za sada šestero djece koje smatram najvećim Božjim čudom našega braka, naše ljubavi. Kao docent radim na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Ante Bilaver

Biografija

Rođen sam 18. srpnja 1988. Rodom sam iz Škabrnje. Oženjen sam ženom Romanom s kojom imam petogodišnju kćer Luciju. Diplomirao sam teologiju. Od 2017. do 2021. bio sam voditelj zajednice Božja pobjeda. Sad sam voditelj službe ozdravljanja u toj zajednici, u kojoj i radim puno radno vrijeme.

David Cindrić

Biografija

Prije svega sam ljubljeno dijete Božje, a onda muž i otac četvero djece (Chiara, Natanael, Noemi i Marija Jozefina). Rođen sam 1990. u Kutini, odrastao u Čakovcu, a trenutno živim u Sesvetama u Zagrebu. Radim u A1 Hrvatska kao planer za mobilnu pristupnu mrežu, član sam 2 molitvene zajednice, a u slobodno vrijeme (kojeg nikada nema u obitelji s malom djecom) bavim se sviranjem (klavir, gitara, udaraljke…), izradom drvenih didaktičkih dječjih igračaka, krunica te ostalih predmeta s vjerskom tematikom.

Ivan Džanko

Biografija

Rodio sam se 1. travnja 1982. Suprug sam, otac troje djece, poduzetnik i već 10 godina voditelj molitvene zajednice Svete Obitelji iz Osijeka. Suradnik sam u pastoralu mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Pere Eranović

Biografija

Imam 32 godine. Član sam ansambla Drame Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu od 2015. Uz glumu bavim se i glazbom. Djelujem kao tekstopisac, skladatelj i pjevač u Croatici, a već 12 godina sviram bubnjeve u heavy metal sastavu Prevail. Uza sve to bavim se i crtanjem portretnih karikatura već 4. godinu. Volim povijest, volim čitati. Oženjen sam, imam sina i jednu djevojčicu na putu.

Ivan Fabić

Biografija

Dolazim iz Kotoribe u Međimurju. Imam 57 godina i oženjen sam za suprugu Mirjanu s kojom sam s nepune 22 godine primio sakrament vjenčanja. Budući da smo imali iskustvo živoga Boga, htjeli smo imati brojnu obitelj, no nismo znali kako će to izgledati. Bili smo otvoreni životu i zbog toga nismo imali zajedništvo s roditeljima. Kako se ne bismo svađali, odselili smo od roditelja na jedan siromašan stan bez vode i kupaonice. Zbog Života ostavili smo sve materijalno i izabrali Gospodina. Započeli smo primati djecu kao da smo imali sav potreban komfor, no tek smo pred četvrto dijete počeli raditi kupaonicu. Gospodin nam je podario devetero djece: Tadeja (34), Mariju (33), Andreju (32), Iliju (30), Jakova (28), Gabrijela (26), Benjamina (24), Ivana (22) i Davida (19). Primili smo i osmero unučadi. Isus je u našem životu potvrdio svoju Riječ: tko radi mene ostavi sve, prima stostruko na ovome svijetu, a u budućem život vječni.

Filip Foretić

Biografija

Ponosan sam otac šestero prekrasne djece! Godine 2005. završavam X. gimnaziju u Zagrebu, a tijekom studija bavim se volonterskim radom kao predsjednik „Savjeta mladih” u Dugom Selu i udruzi „MRAVS”, koja se bavila organiziranjem raznih događanja i projekata za promicanje duhovnih vrijednosti i moralnog načina življenja među mladima. Tih godina aktivno radim i djelujem kao suosnivač i glazbeni menadžer grupe „Zakon Neba” koja na sceni postavlja nove standarde duhovne glazbe i koja u to vrijeme sudjeluje na brojnim velikim koncertima u poznatim dvoranama kao što su: Tvornica kulture, Boogaloo i Papaya, a 2010. godine gostuje na INmusic festivalu na Jarunu. Godine 2010. grupa izdaje album u nakladi Croatia Recordsa i CRO sacro etikete HKR-a. Iste sam godine magistrirao na Zagrebačkom sveučilištu na Fakultetu građevine, smjer „Teorija i modeliranje konstrukcija”, a ubrzo sam se i zaposlio u stranoj građevinskoj tvrtki Oberndorfer d.o.o. (Franz Oberndorfer Gmbh) koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom i montažom betonske montažne konstrukcije.

Nakon samo nekoliko godina zalaganja i truda postajem voditelj kontrole kvalitete i voditelj tehničkog odjela, s ciljem uređivanja poslovanja hrvatske tvrtke kćeri i širenja izvoza na sve zemlje Europske unije. Do danas sam u svojoj domeni montažne betonske konstrukcije upravljao i vodio preko stotinu projekta na području Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i šire. Trenutno uz gore navedeni posao uspješno vodim obiteljsku projektantsku tvrtku s ocem, pod nazivom Foretić i sinovi d.o.o., te radim na obnovi objekata graditeljske kulturne baštine, kao što su zagrebačka katedrala, franjevački kompleks (crkva i samostan na Kaptolu), crkva sv. Mihaela u Gračanima i mnogi drugi. Rad i poslovno djelovanje za mene prestaje u 17.30 sati svaki dan. Tada dolazim kući s posla i tada počinje ono što je danas društvu najpotrebnije – vrijeme za tatu!  

Kristijan Glavaš

Biografija

Tridesetogodišnji sam zaljubljenik u Boga i stvoreni svijet. Kao student 2015. godine otkrivam ljepotu sakramenta braka i uz pomoć supruge i četvero djece izrastam u pravog obiteljskog entuzijasta. U slobodno se vrijeme sa suprugom bavim poduzetništvom kako bih otplatio kredite, financirao državu i prehranio obitelj.

Veseljko Kralj

Biografija

Bog me u trenutku začeća pozvao na život imenom Veseljko i rodih se kao sin jedinac u obitelji Kralj 1974. godine. Nanovo se rodih (po neizmjernome Božjem milosrđu) 2001. godine i otada živim kao beskorisni sluga u zahvalnosti i služenju Stvoritelju, koji je meni i mojoj dragoj ženi Kristini, ničim zasluženo, darovao sedmero djece i mnogo, mnogo braće i sestara u Kristu. Bez njihove bih podrške bio daleko od Gospodina, koji uvijek prati svaki moj udah i otkucaj srca, koje želi, iako katkad bez uspjeha, kucati samo za Njega.

Zlatko Krznarić

Biografija

Zovem se Zlatko, imam 49 godina i živim sa svojom obitelji u Šenkovcu pokraj Čakovca. Otac sam petero djece i više od 20 godina sretno oženjen, po meni, najboljom ženom na svijetu. Voditelj sam muške molitvene zajednice Krista Kralja iz Čakovca i autor knjige „Ti si svjedok”. Po struci nipošto ne spadam u skupinu intelektualaca koja bi svojim znanjem mogla zadiviti svijet. Naime, ja sam samo običan vozač kamiona koji je tijekom svoga života imao priliku prepoznati, doživjeti i susresti živoga Boga. Ti su susreti oblikovali i promijenili moj život. Unijeli radost i dali mu temeljni smisao. Jer nebitna su naša ljudska ograničenja i nemoć ako je naša snaga uronjena u božansku svemoć. To sam se usudio napisati jer upravo su mi točke moje ljudske slabosti otkrile kako prethodna rečenica nije bajka za naivne nego istina u kojoj živimo.

Luka Marušić

Biografija

Imam 30 godina, ženu i poslovnu partnericu Neru te dva sina Noela i Vida. Živimo u Zagrebu, gdje smo i studirali. Po struci sam inženjer mehatronike. Četiri sam godine radio 3D modeliranje i konstrukciju alata za preše za autoindustriju, a krajem 2020. godine supruga i ja smo pokrenuli vlastiti posao prenamjene otpadnih metalnih bačvi u nove proizvode.

dr. sc. Krunoslav Puškar

Biografija

Diplomirani sam anglist i germanist te doktor znanosti iz područja lingvistike. Ponosan sam Prigorac koji živi i djeluje u rodnim Križevcima. 2016. godine uključujem se u pro-life aktivizam, a 2018. postajem regionalnim voditeljem inicijative „40 dana za život” i članom udruge „Hrvatska za Život”. U slobodno se vrijeme bavim istraživanjem i pisanjem znanstvenih radova o kajkavštini i jeziku općenito, čitanjem, prevođenjem i izdavaštvom. Nakon obraćenja 2010. godine i dubokog iskustva živoga Boga, sve svoje talente i planove predajem u Božje ruke. Od 23. siječnja 2021. sretno sam oženjen za suprugu Mateju.

Josip Vučko

Biografija

Magistar sam kineziologije u edukaciji i kondicijskoj pripremi sportaša. Radio sam kao kondicijski trener u mladim košarkaškim reprezentacijama i klubovima. Trenutno radim kondicijsku pripremu na individualnoj razini sa sportašima i rekreativcima. Inicijator sam projekta „Fit katolik” i aktivni sudionik u promociji tjelesne aktivnosti i zdravog stila života.

Zvonimir Žulj

Biografija

Zovem se Zvonimir Žulj, 28 mi je godina i živim u Čepinu kraj Osijeka. Diplomirao sam informatologiju i nakladništvo na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Cijeli svoj studij proveo sam aktivno u DUHOS-u i SKAC-u (jedan sam od osnivača SKAC-a) te govorim tri strana jezika: engleski, njemački i talijanski. Bavim se bicikliranjem, volim čitati te provoditi vrijeme u molitvi i s kvalitetnim ljudima na obostranu izgradnju. Radim kao snimatelj na STV-u te imam vlastiti YouTube kanal koji se zove Defensor Veritatis, a u kojem se bavim temeljnim vjerskim istinama i svim ostalim temama za osobnu izgradnju i kvalitetnije življenje vjere u svakodnevici.